Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom, práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme studený pokrájaný tuk, vajce rozmiešané v mlieku a vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na hodinu odpočinúť. Potom cesto rozdelíme na dve časti. Obe časti rozvaľkáme na veľkosť koláčovej formy. Jednu časť pomocou valčeka prenesieme do vymastenej a vysypanej formy, natrieme slivkovým lekvárom, posypeme orechmi a prikryjeme druhou časťou cesta, na ktorej sme vykrojili veľkonočné motívy. Pečieme 30 minút pri teplote 175 °C. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
16. augusta 2016
Koláč s kuriatkami
okrúhlu koláčovú formu s priemerom 32 cm, 150 g polohrubej múky, 150 g hrubej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 100 g práškového cukru, 2 ČL vanilínového cukru, 1 vajce, 120 g rastlinného tuku, 2 až 3 PL mlieka, 150 g slivkového lekváru, 50 g najemno posekaných orechov, tuk na vymastenie a polohrubú múku na vysypanie tortovej formy, práškový cukor na posypanie,
Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom, práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme studený pokrájaný tuk, vajce rozmiešané v mlieku a vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na hodinu odpočinúť. Potom cesto rozdelíme na dve časti. Obe časti rozvaľkáme na veľkosť koláčovej formy. Jednu časť pomocou valčeka prenesieme do vymastenej a vysypanej formy, natrieme slivkovým lekvárom, posypeme orechmi a prikryjeme druhou časťou cesta, na ktorej sme vykrojili veľkonočné motívy. Pečieme 30 minút pri teplote 175 °C. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom, práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme studený pokrájaný tuk, vajce rozmiešané v mlieku a vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na hodinu odpočinúť. Potom cesto rozdelíme na dve časti. Obe časti rozvaľkáme na veľkosť koláčovej formy. Jednu časť pomocou valčeka prenesieme do vymastenej a vysypanej formy, natrieme slivkovým lekvárom, posypeme orechmi a prikryjeme druhou časťou cesta, na ktorej sme vykrojili veľkonočné motívy. Pečieme 30 minút pri teplote 175 °C. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára