Hrášok vylúpneme. V hrnci si pripravíme bledú zápražku zo ságy vita a múky, pridáme vodu, privedieme do varu a vsypeme hrášok. Potom pridáme cibuľu, petržlenovú vňať, soľ, korenie, mladú cibuľku a umytý rímsky šalát ktorý sme predtým osušili a nakrájali. Varíme na miernom ohni pod pokrievkou asi 20 minút. Po odstavení z ohňa, tesne pred podávaním pridáme jeden po druhom žĺtky, ktoré slúžia na zahustenie.
30. augusta 2016
Parížsky hrášok
3 kg hrášku., 50 g ságy vita., lyžica hladkej múky., 2 dl vody., 4 cibule., petržlenová vňať., mladá cibuľka., rímsky šalát., 3 vajcia., soľ., mleté čierne korenie.,
Hrášok vylúpneme. V hrnci si pripravíme bledú zápražku zo ságy vita a múky, pridáme vodu, privedieme do varu a vsypeme hrášok. Potom pridáme cibuľu, petržlenovú vňať, soľ, korenie, mladú cibuľku a umytý rímsky šalát ktorý sme predtým osušili a nakrájali. Varíme na miernom ohni pod pokrievkou asi 20 minút. Po odstavení z ohňa, tesne pred podávaním pridáme jeden po druhom žĺtky, ktoré slúžia na zahustenie.
Hrášok vylúpneme. V hrnci si pripravíme bledú zápražku zo ságy vita a múky, pridáme vodu, privedieme do varu a vsypeme hrášok. Potom pridáme cibuľu, petržlenovú vňať, soľ, korenie, mladú cibuľku a umytý rímsky šalát ktorý sme predtým osušili a nakrájali. Varíme na miernom ohni pod pokrievkou asi 20 minút. Po odstavení z ohňa, tesne pred podávaním pridáme jeden po druhom žĺtky, ktoré slúžia na zahustenie.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára