Jablká obielime, jadrovníky vykrojíme a jablká pokrájame na tenké štvrťky. Černice umyjeme a zvyšky stopiek vyberieme. Maslom (20 g) vytrieme ohňovzdornú misu a jablká s černicami vložíme do nej. Cukor, múku, škoricu, soľ a zvyšok helie zmiešame vareškou na hrubšiu mrvenicu a nasypeme ju na ovocie v mise, vložíme do studenej rúry a pri teplote 200º C pečieme asi 40 minút.
23. augusta 2016
Ovocie s bešamelom
500 g tvrdých jabĺk., 500 g černíc., 120 g helie., 150 g práškového cukru., 100 g múky., čajová lyžička mletej škorice., štipka soli.,
Jablká obielime, jadrovníky vykrojíme a jablká pokrájame na tenké štvrťky. Černice umyjeme a zvyšky stopiek vyberieme. Maslom (20 g) vytrieme ohňovzdornú misu a jablká s černicami vložíme do nej. Cukor, múku, škoricu, soľ a zvyšok helie zmiešame vareškou na hrubšiu mrvenicu a nasypeme ju na ovocie v mise, vložíme do studenej rúry a pri teplote 200º C pečieme asi 40 minút.
Jablká obielime, jadrovníky vykrojíme a jablká pokrájame na tenké štvrťky. Černice umyjeme a zvyšky stopiek vyberieme. Maslom (20 g) vytrieme ohňovzdornú misu a jablká s černicami vložíme do nej. Cukor, múku, škoricu, soľ a zvyšok helie zmiešame vareškou na hrubšiu mrvenicu a nasypeme ju na ovocie v mise, vložíme do studenej rúry a pri teplote 200º C pečieme asi 40 minút.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára