Plnka – 150 g helie., 90 g práškového cukru., balíček vanilkového cukru., 5 cl likéru kivi.,
Omáčka – 2 plody kivi., trocha pomarančovej šťavy., 5 cl kivi likéru., kúsky kivi na zdobenie., strúhané lieskovce na posýpanie.,
Do preosiatej múky a práškového cukru na doske pridáme žĺtok, soľ, citrónovú kôru, vanilkový cukor a na kúsky pokrájaný studený palmarin. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do priesvitnej fólie a na 2 hodiny uložíme od chladničky. Na prípravu omáčky ošúpeme kivi, pokrájame na menšie kúsky, raz necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa. Pridáme likér a pomarančovú šťavu a odložíme do chladna. Krehké cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 4 mm, vykrojíme kolieska o priemere 10 cm, položíme na plech vyložený papierom na pečenie a vidličkou viackrát prepichneme. Pečieme v predhriatej rúre pri 190º C asi 15 minut do zlatohneda. Zmäknutú heliu s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a likérom kivi miešame tak dlho, až krém zostane biely. Krémom spojíme 3 kolieska z krehkého cesta a potrieme aj na vrchu a na bokoch a posypeme opraženými strúhanými lieskovcami. Zvyšok krému nastriekame ako ozdobu na tortičky, pridáme kúsky kivi. Dáme na 2 hodiny do chladničky. Pred servírovaním pridáme na tanieriky omáčku z kivi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára