Krém – plátok bielej želatíny., plátok červenej želatíny., 3 vajcia., 75 g cukru., kôra z citróna., 2,5 dl smotany na šľahanie.,
Maliny dôkladne preberieme a umyjeme tak, aby sme ich nepoškodili. Najlepšie je dať ich do sitka a opatrne ponoriť do studenej vody a potom nechať dobre odkvapkať. Ríbezle umyjeme v studenej vode a tiež dáme odkvapkať. Štyri ríbezľové strapčeky si odložíme na ozdobenie pohárov. Pomocou vidličky stiahneme ríbezle zo strapcov a zmiešame s malinami. 150 g zmesi na ozdobenie krému si odložíme nabok, 200 g rozdelíme do štyroch sklenených pohárov a posypeme práškovým cukrom. Zvyšné ovocie prepasírujeme alebo roztlačíme lyžicou. 8 lyžíc ríbezľovej šťavy zmiešame s cukrom, malinovicou a likérom a rozdelíme do štyroch pohárov. Namočenú želatínu zľahka roztlačíme a na miernom ohni za stáleho miešania rozpustíme a vmiešame do zvyšnej roztlačenej zmesi malín a ríbezlí. Polovicu tejto zmesi dáme na ovocie v pohároch a tie odložíme na chladné miesto. Druhú polovicu použijeme na prípravu krému, ale neodložíme ju na chladné miesto, aby nestuhla. Želatínu na krém podľa návodu na balíčku namočíme. Žĺtky šľaháme s cukrom vo vodnou kúpeli aby sa cukor lepšie rozpustil a vytvorili so žĺtkami homogénnu zmes. Do nej vložíme vytlačenú želatínu a keď sa rozpustí, dáme krém vychladnúť. Citrón dobre umyjeme, kôru postrúhame a vmiešame do krému spolu s odloženou polovicou roztlačeného ovocia., Bielky a smotanu na šľahanie ušľaháme, zamiešame do krému, ktorý potom rozdelíme do pohárov. Pred podávaním ozdobíme celým ovocím a strapcom ríbezlí.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára