Bielka ručným elektrickým šľahačom vyšľaháme do tuha. Primiešame ocot a 250 g cukru a ešte krátko šľaháme. Potom touto masou naplníme vrecká na ozdobovanie, ktoré majú na konci hviezdicovitú dýzu. Plechy vyložíme pergamenovým papierom a nastriekame naň snehové okrúhle misky (štyri) s priemerom 14 cm. Misky olemujeme snehovými malými kopčekmi. Pečieme v rúre (vlastne skôr sušíme) predhriatej na 50º C asi 7 – 8 hodín. Zatiaľ si opatrne umyjeme maliny (niekoľko odložíme na ozdobenie tortičiek) a zamiešame ich so zvyšným cukrom a citrónovou šťavou. V studenej vode namočíme želatínu. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Potom želatínu vytlačíme a v horúcom vodnom kúpeli rozpustíme. Zmiešame so šľahačkou, pridáme maliny a ručným šľahačom ešte spolu zmiešame. Dáme na krátky čas na chladné miesto. Potom malinovo šľahačkovou masou naplníme snehové misky tortičky. Na vrch ich ozdobíme malinami a lístočkami medovky lekárskej.
21. augusta 2016
Malinové tortičky
5 bielkov., čajová lyžička vínneho octu., 300 g práškového cukru., polievková lyžica citrónovej šťavy., 4 plátky bielej želatíny., 200 g šľahačkovej smotany., lístočky medovky lekárskej na ozdobenie., pergamenový (resp. alobalový) papier.,
Bielka ručným elektrickým šľahačom vyšľaháme do tuha. Primiešame ocot a 250 g cukru a ešte krátko šľaháme. Potom touto masou naplníme vrecká na ozdobovanie, ktoré majú na konci hviezdicovitú dýzu. Plechy vyložíme pergamenovým papierom a nastriekame naň snehové okrúhle misky (štyri) s priemerom 14 cm. Misky olemujeme snehovými malými kopčekmi. Pečieme v rúre (vlastne skôr sušíme) predhriatej na 50º C asi 7 – 8 hodín. Zatiaľ si opatrne umyjeme maliny (niekoľko odložíme na ozdobenie tortičiek) a zamiešame ich so zvyšným cukrom a citrónovou šťavou. V studenej vode namočíme želatínu. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Potom želatínu vytlačíme a v horúcom vodnom kúpeli rozpustíme. Zmiešame so šľahačkou, pridáme maliny a ručným šľahačom ešte spolu zmiešame. Dáme na krátky čas na chladné miesto. Potom malinovo šľahačkovou masou naplníme snehové misky tortičky. Na vrch ich ozdobíme malinami a lístočkami medovky lekárskej.
Bielka ručným elektrickým šľahačom vyšľaháme do tuha. Primiešame ocot a 250 g cukru a ešte krátko šľaháme. Potom touto masou naplníme vrecká na ozdobovanie, ktoré majú na konci hviezdicovitú dýzu. Plechy vyložíme pergamenovým papierom a nastriekame naň snehové okrúhle misky (štyri) s priemerom 14 cm. Misky olemujeme snehovými malými kopčekmi. Pečieme v rúre (vlastne skôr sušíme) predhriatej na 50º C asi 7 – 8 hodín. Zatiaľ si opatrne umyjeme maliny (niekoľko odložíme na ozdobenie tortičiek) a zamiešame ich so zvyšným cukrom a citrónovou šťavou. V studenej vode namočíme želatínu. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Potom želatínu vytlačíme a v horúcom vodnom kúpeli rozpustíme. Zmiešame so šľahačkou, pridáme maliny a ručným šľahačom ešte spolu zmiešame. Dáme na krátky čas na chladné miesto. Potom malinovo šľahačkovou masou naplníme snehové misky tortičky. Na vrch ich ozdobíme malinami a lístočkami medovky lekárskej.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára