Jahodový krém – 500 g jahôd., 50 g cukru., 6 lístkov bielej želatíny., 4 lyžice bieleho vína., 250 g tučného tvarohu., pohárik smotany na šľahanie (200 g)., balíček vanilkového cukru., lyžica pistácií.,
Bielok, vodu, soľ a citrónovú šťavu ušľaháme na veľmi tuhý sneh, potom postupne pridávame cukor. Opatrne primiešame aj žĺtok. Prášok do pečiva, múku a maizenu zmiešame a pridáme k zmesi. Plech na pečenie vyložíme pergamenovým papierom, pomastíme, cesto naň vylejeme a zarovnáme. V predhriatej rúre pečieme pri teplote 225º C asi 12 minút. Potom cesto vyklopíme na pocukrovanú utierku, papier stiahneme. Upečené cesto zavinieme, jahody roztlačíme a posypeme cukrom. (Odložíme si zopár pekných celých jahôd.) Želatínu namočíme, rozpustíme v horúcom víne a primiešame s tvarohom do jahodového pyré. Dáme vychladnúť. Smotanu na šľahanie zošľaháme na tuho s vanilkovým cukrom, Odložíme z nej tri lyžice. Smotanu vmiešame opatrne do už stuhnutého jahodového tvarohu, natrieme na cesto a opatrne zavinieme. Roládu natrieme šľahačkou, ozdobíme jahodami a pistáciami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára