Do smotany pridáme vanilku a na miernom ohni ju zohrejeme takmer do bodu varu (nesmie vrieť) a odložíme nabok. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom. Pomaly prilievame vychladnutú smotanu, ktorú sme precedili a riadne premiešame. Zmes ďalej miešame nad parou, kým nezhustne. Ovocie umyjeme a najrájame na rovnaké kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a poukladáme do ohňovzdornej formy. Na ovocie nalejeme krém a necháme vychladnúť. 15 minút pred podávaním posypeme hnedým cukrom a zapečieme v trúbe do zlatista.
27. augusta 2016
Gratinované ovocie
1 kg rozličného ovocia., 6 dl smotany na šľahanie., 4 žĺtky., 4 lyžice cukru., citrón., palička vanilky., hnedý cukor.,
Do smotany pridáme vanilku a na miernom ohni ju zohrejeme takmer do bodu varu (nesmie vrieť) a odložíme nabok. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom. Pomaly prilievame vychladnutú smotanu, ktorú sme precedili a riadne premiešame. Zmes ďalej miešame nad parou, kým nezhustne. Ovocie umyjeme a najrájame na rovnaké kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a poukladáme do ohňovzdornej formy. Na ovocie nalejeme krém a necháme vychladnúť. 15 minút pred podávaním posypeme hnedým cukrom a zapečieme v trúbe do zlatista.
Do smotany pridáme vanilku a na miernom ohni ju zohrejeme takmer do bodu varu (nesmie vrieť) a odložíme nabok. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom. Pomaly prilievame vychladnutú smotanu, ktorú sme precedili a riadne premiešame. Zmes ďalej miešame nad parou, kým nezhustne. Ovocie umyjeme a najrájame na rovnaké kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a poukladáme do ohňovzdornej formy. Na ovocie nalejeme krém a necháme vychladnúť. 15 minút pred podávaním posypeme hnedým cukrom a zapečieme v trúbe do zlatista.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára