21. augusta 2016

Jablká “Carola”

4 stredne veľké jablká (najvhodnejšie sú renety)., 30 g práškového cukru., 30 g posekaných mandlí., polievková lyžica rumu.,
Z jabĺk odrežeme vrch so stopkou a vydlabeme ich (odrezané vršky jabĺk poslúžia ako vrchnák). Zmiešame cukor s mandľami a rumom a naplníme touto masou jablká. Dáme na ne “vrchnáky” a klinčekmi ich pripichneme k jablkám. Potom 15 g palmarinu a 30 g cukru karamelizujeme v nádobe a s 5 polievkovými lyžicami vody “uhasíme”. Na to položíme jablká a v prikrytej nádobe 10 – 15 minút na slabom ohni dusíme. Klinčeky z jabĺk odstránime. Potom jablká položíme na dezertné taniere. Vymiešame šťavu s plnou čajovou lyžičkou škrobovej múčky a ochutíme 1 – 2 polievkovými lyžicami citrónovej šťavy a 2 polievkovými lyžicami rumu a rozdelíme na taniere. Servírujeme so šľahačkovou smotanou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára