Nálev – 3 lyžice ovocného octu., 3 lyžice citrónovej šťavy., lyžica horčice., lyžička posekanej petržlenovej vňate., lyžička posekanej pažítky., soľ., korenie., cukor., 4 lyžice oleja.,
Sójové a lucernové klíčky zmiešame a v sitku opláchneme pod tečúcou studenou vodou. Necháme ich odkvapkať a osušíme ich na kuchynskej utierke. Vložíme do misy, pridáme očistenú, umytú a na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a rozpolené čerešňové rajčiaky. Zmes zalejeme nálevom, ktorý sme pripravili zmiešaním octu, ctitrónovej šťavy, horčice, byliniek a oleja. Olej pridávame ako posledný, lebo vtedy sa lepšie spojí s ostatnými prísadami. Šalát pomiešame a tesne pred podávaním posypeme tekvicovými zrnkami, ktoré tak zostanú chrumkavé.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára