Obloženie – 1,75 kg sliviek., 100 g sucháru., 500 g tvrdého syra., 200 g sladkej smotany., balíček vanilkového cukru., 150 g práškového cukru., 3 vajcia., šťava a kôra z jedného citróna., 2 polievkové lyžice marhuľového džemu., 25 g kokosovej múčky.,
Múku, kokosovú múčku a droždie zmiešame. Potom primiešame zvyšné prísady (cukor, vanilkový cukor, štipku soli, vajce, teplé mlieko a mäkkú heliu) a vypracujeme ručnou “metličkou” na miesenie hladké cesto. Potom zabalíme do utierky a odložíme na teplé miesto asi na 1/2 hodiny. Slivky umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Suchár dáme do mikroténového vrecka a valčekom rozmrvíme. Postrúhaný syr, sladkú smotanu, vanilkový cukor, práškový cukor, vajcia, citrónovú šťavu a postrúhanú kôru zamiešame. Vykysnuté cesto ešte raz premiesime, dáme na vymastený plech a povrch uhladíme. Pripravenou syrovou masou potrieme povrch cesta a vyrovnáme. Posypeme suchárovou strúhankou. Vykôstkované polovičky sliviek nahusto kladieme na povrch ceta, do syrovej masy. Pečieme v rúre predhriate na 200º C 35 – 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Zatiaľ marhuľový džem asi minútu zohrejeme a potom džemom potrieme slivky na koláči. Nakoniec koláč posypeme kokosovou múčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára