16. augusta 2016

Jogurtové kurča so zeleninovou prílohou

750 g kuracích pŕs, 400 g bieleho smotanového jogurtu, 5 PL citrónovej alebo limetkovej šťavy, 1 strúčik cesnaku, 2 ČL karí, 1 ČL ďumbierového prášku, 1 ČL drvenej rasce, 1 zelenú feferónku, 400 g mrkvy, 100 ml pomarančovej šťavy, 2 PL horčičných semienok, 3 PL oleja, 4 PL mlieka, soľ, čierne mleté korenie, 1/2 šalátovej uhorky, 50 g pražených kešu, 20 špajdlí,
200 g jogurtu zmiešame s 2 PL limetkovej alebo citrónovej šťavy, prelisovaným cesnakom, karí, ďumbierom, 1/2 ČL rasce a polovicou zelenej feferónky.
Kuracie prsia pokrájame na dlhé tenké prúžky a harmonikovo ich napichneme na jednotlivé špajdle. Potrieme ich jogurtovou zmesou a odložíme na dve hodiny do chladničky. Očistenú a nahrubo postrúhanú mrkvu, zvyšok feferónky, horčičné semienka podusíme na oleji. Pridáme 2 PL limetkovej šťavy, pomarančovú šťavu, dochutíme soľou a odložíme do chladu. 4. Špízy uložíme na plech vyložený vymasteným alobalom, posolíme a pečieme pri teplote 220 stupňov asi 15 minút. Ošúpanú uhorku rozkrojíme, zbavíme dužiny so semiačkami a pokrájame na kocky. Spolu s praženými kešu orieškami ju primiešame k podusenej zelenine. Upečené kuracie špízy podávame s vychladeným jogurtovým dipom.
Tip na jogurtový dip: 200 g jogurtu zmiešame s 1/2 ČL rasce, mliekom, 1 PL limetkovej šťavy, soľou a čiernym korením.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára