Mäso očistíme a nakrájame na centimeter hrubé medajlónky. Poriadne naklepeme do rezňovej hrúbky. Do veľkej misy nalejeme kečup, borovičku, horčicu, víno, soľ, sójovú a worcester omáčku zamiešame, ochutnáme, poprípade dochutíme a pridáme mäso. Prikryjeme alobalom a necháme v chladničke uležať minimálne 1 a pol dňa. Odležané mäso vyberieme, rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plátky slaniny prekrojíme na polovicu, cibuľu pokrájame na rezance. Z alobalu si odtrhneme 3 dostatočne veľké štvorce do ktorých budeme ukladať mäso spoločne s cibuľou a slaninou a to spôsobom na alobal dáme cibuľu, slaninu, plátky mäsa a navrch znova cibuľu a plátky slaninky. Trochu ešte pokvapkáme šťavou z marinády a poriadne zabalíme aby nám pri pečení neunikala šťava. Balíčky by mali byť zabalené tak aby sa v nich nenachádzalo viac ako 6 ks mäsa, mohlo by sa stať že by sa Vám neprepiekli. Mäso uložíme na mriežku a pečieme približne 2 hodiny. Ako príloha sa k tomu najlepšie hodia pečené zemiaky ale aj s chlebom je to pochúťka pretože v balíčkoch sa nachádza dostatok šťavy.
21. augusta 2016
Bravčové na borovičke
1 ½ kg bravčového pliecka 2 dcl borovičky., pol litra červeného vína., 3 lyžice horčice., pol litra jemného kečupu., necelá lyžica soli., šplech sójovej omáčky., šplech worcester omáčky., 7 strúčikov cesnaku., 2 – 3 cibule., pár plátkov slaniny.,
Mäso očistíme a nakrájame na centimeter hrubé medajlónky. Poriadne naklepeme do rezňovej hrúbky. Do veľkej misy nalejeme kečup, borovičku, horčicu, víno, soľ, sójovú a worcester omáčku zamiešame, ochutnáme, poprípade dochutíme a pridáme mäso. Prikryjeme alobalom a necháme v chladničke uležať minimálne 1 a pol dňa. Odležané mäso vyberieme, rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plátky slaniny prekrojíme na polovicu, cibuľu pokrájame na rezance. Z alobalu si odtrhneme 3 dostatočne veľké štvorce do ktorých budeme ukladať mäso spoločne s cibuľou a slaninou a to spôsobom na alobal dáme cibuľu, slaninu, plátky mäsa a navrch znova cibuľu a plátky slaninky. Trochu ešte pokvapkáme šťavou z marinády a poriadne zabalíme aby nám pri pečení neunikala šťava. Balíčky by mali byť zabalené tak aby sa v nich nenachádzalo viac ako 6 ks mäsa, mohlo by sa stať že by sa Vám neprepiekli. Mäso uložíme na mriežku a pečieme približne 2 hodiny. Ako príloha sa k tomu najlepšie hodia pečené zemiaky ale aj s chlebom je to pochúťka pretože v balíčkoch sa nachádza dostatok šťavy.
Mäso očistíme a nakrájame na centimeter hrubé medajlónky. Poriadne naklepeme do rezňovej hrúbky. Do veľkej misy nalejeme kečup, borovičku, horčicu, víno, soľ, sójovú a worcester omáčku zamiešame, ochutnáme, poprípade dochutíme a pridáme mäso. Prikryjeme alobalom a necháme v chladničke uležať minimálne 1 a pol dňa. Odležané mäso vyberieme, rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plátky slaniny prekrojíme na polovicu, cibuľu pokrájame na rezance. Z alobalu si odtrhneme 3 dostatočne veľké štvorce do ktorých budeme ukladať mäso spoločne s cibuľou a slaninou a to spôsobom na alobal dáme cibuľu, slaninu, plátky mäsa a navrch znova cibuľu a plátky slaninky. Trochu ešte pokvapkáme šťavou z marinády a poriadne zabalíme aby nám pri pečení neunikala šťava. Balíčky by mali byť zabalené tak aby sa v nich nenachádzalo viac ako 6 ks mäsa, mohlo by sa stať že by sa Vám neprepiekli. Mäso uložíme na mriežku a pečieme približne 2 hodiny. Ako príloha sa k tomu najlepšie hodia pečené zemiaky ale aj s chlebom je to pochúťka pretože v balíčkoch sa nachádza dostatok šťavy.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára