sliepka na polievku., 125 g bieleho hrozna., 125 g tmavého hrozna., 1/2 zeleru., celý ananás.,
Sliepku deň vopred uvaríme. Studenú sliepku vykostíme, kožu stiahneme, mäso pokrájame na väčšie kocky. Hrozno rozpolíme a zrniečka vyberieme, celer postrúhame na rezančeky. Ananás prekrojíme po dĺžke, dužinu vyberieme a pokrájame na kocky. Prísady do šalátu zmiešame a naplníme nimi obe polovice ananásu. Tento šalát je najlepšie podávať obložený kockami ľadu a s viacerými omáčkami.
Smotanová omáčka
1/4 l smotany na šľahanie zmiešame so šťavou z 1/2 citróna a dochutíme soľou, mletým korením, paprikou, štipkou cayenského korenia a cukorm.
Chutney omáčka
Mango chutney (dostať konzervované) nadrobno pokrájame, pridáme trochu slepačieho vývaru, olej a ocot a dochutíme ostrou horčicou.
Majonézová omáčka
Majonézu zmiešame s trochou smotany, pridáme mletú papriku a cayenské korenie, dochutíme všetko citrónovou šťavou a cukrom. Napokon vmiešame nadrobno strúhané lieskové oriešky a chvíľu necháme postáť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára