Plnka – 100 g mletých mandlí., 500 g malín., bielok., 50 g práškového cukru.,
Múku vysypeme do misky a rýchlo spracujeme s vajíčkom, soľou, mäkkou heliou, cukrom a citrónovou kôrou na hladké cesto. Dáme na pol hodiny do chladu. Potom cesto vyvaľkáme a vložíme ho do tortovej formy s priemerom 24 cm. Cesto popicháme vidličkou vložíme do rúry predhriatej na 220º C a pečieme 25 minút do zlatista. Tortový podklad preklopíme na tortovú misu a posypeme 50 g pomletých mandlí. Cesto prikryjeme umytými a odkvapkanými malinami. Bielok vyšľaháme na veľmi tuhý sneh, postupne doň vysypeme práškový cukor a nakoniec zamiešame aj zvyšok mandlí. Bielkovú masu rozotrieme po torte a krátko zapečieme do karamelu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára