24. septembra 2012

Bravčová pochúťka s vínom

100 ml bieleho vína., 1 vajíčko., 1 cibuľu., 1 strúčik cesnaku., 1/2 kg bravčového stehna., 1/2 kg bravčového bôčika., mleté čierne korenie., rascu., soľ.,
Najskôr zmelieme mäso zo stehna a bôčika. Vložíme do nádoby, pridáme vajíčko, roztlačený cesnak, biele víno korenie, soľ., a všetko dobre premiešame. Umiesime rovnomernú šišku, ktorú dáme na pekáč. Posypeme ju rascou, najemno nakrájanou cibuľkou a podlejeme vodou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupov C a za občasného podlievania šťavou pečieme dozlatista. Upečenú pochúťku pokrájame na plátky a podávame so zemiakmi a kapustovým šalátom.
      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára