300 g bravčového pliecka., 200 g cukiet., 150 g šampiňónov., 150 g póru., 5 ks červených feferónok., 1 vajíčko., 1 strúčik cesnaku., 1,2 kg bravčového bôčika., rascu., soľ.,
Bravčový bôčik zbavíme kože, vykostíme a rozrežeme tak, aby sme z mäsa vyklepali plát. Ten potom mierne osolíme. Bravčové pliecko zomelieme, osolíme, dochutíme rascou a roztlačeným cesnakom. Pridáme vajíčko, nadrobno nakrájané šampiňóny, pór, cuketu, najemno nasekané feferónky, zalejeme trochou studenej vody a všetko dobre zamiešame. Zmes rovnomerne naložíme n pripravený plát z bôčika, ktorý následne zvinieme do rolády a zviažeme motúzom. Položíme na pekáč, posypeme rascou, osolíme, podlejeme vodou a pečieme domäkka v zohriatej rúre pri 180 stupňoch C. Po upečení odstránime motúz, roládu nakrájame na plátky a podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára