24. septembra 2012

Jaternice v lístkovom ceste

300 g lístkového cesta., 100 ml vínneho octu., 8 plátkov šunky., 6 cibúľ., 2 jaternice., 2 krvavničky., 2 PL cukru., 1 vajíčko., rozmarín na ozdobenie.,
Cibuľu nakrájame na drobné kocky, vložíme do hrnca a na miernom ohni osmažíme. Pridáme cukor a za pravidelného miešania necháme skaramelizovať. Následne pridáme ocot a podusíme. Jaternice a krvavničky pozdĺžne rozkrojíme a jednotlivé polovice pospájame tak, aby vznikli dvojfarebné kombinácie. Tie potom zabalíme do šunky. Rozvaľkáme lístkové cesto a rozrežeme na štyri rovnaké časti. Na každý štvorec položíme jednu spojenú polovicu jaterničky a krvavničky, ktorú potrieme cibuľovou zmesou. Zabalíme do cesta a kraje k sebe prilepíme, aby nám zmes nevytiekla. Položíme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme dozlatista. Podávame so zemiakmi a kyslou kapustou. 
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára