300 g mletého mäsa., 100 g údeného syra., 3 strúčiky cesnaku., 2 PL bieleho jogurtu., 1 kg zemiakov., 1 vajíčko., 1 balenie paradajok cherry., čerstvú rukolu., mletú červenú papriku., mleté čierne korenie., pažítku., soľ.,
Dresing: dijonskú horčicu., balzamikový krém., olivový olej., mleté čierne korenie., med.,
Mleté mäso zmiešame s vajíčkom a jogurtom. Pridáme cesnak, pažítku, mleté korenie, papriku, soľ a všetko dobre premiešame. Zmes vložíme na pol hodinu do chladničky. Medzitým nakrájame zemiaky na rovnaké kolieska. Medzi dva zemiakové plátky dáme vždy rovnomernú vrstvu vychladenej zmesi a spojíme dokopy. Poukladáme na vymastený plech a pečieme približne hodinu pri 180 stupňoch C. Dresing pripravíme tak, že vyšľaháme balzamikový krém s dijonskou horčicou, medom, olivovým olejom a mletým korením. Rukolu, cherry paradajky a nastrúhaný údený syr zalejeme dresingom a podávame ako prílohu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára