30. septembra 2012

Štrasburský pekáč

300 g bravčového pliecka., 2 kocky maggi bylinky Bazalka - Tymian., 2 strúčiky cesnaku., štipka mletého čierneho korenia., 400 g cibule., 800 g zemiakov., 2 PL oleja., 2 dcl bieleho vína., strúhanka na posypanie pekáča., soľ.,
Mäso nakrájame na menšie kúsky, opečieme na oleji, rozdrobíme prvú maggi bylinkovú kocku, pridáme prepasírovaný cesnak zmiešaný so soľou, mleté čierne korenie podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Počas dusenia občas pomiešame a podlievame v prípade potreby vodu. Cibuľu a zemiaky olúpeme, nakrájame na hrubšie plátky, zmiešame s druhou maggi bylinkovou kockou. Pekáč vymastíme so zvyškom oleja a vysypeme strúhankou. Na dno poukladáme nakrájané zemiaky s cibuľou, rovnomerne rozdelíme podusené mäso, zarovnáme s cibuľou a so zemiakmi, prikryjeme pokrievkou a vložíme do zohriatej rúry. Štrasburský pekáč pečieme 30 - 40 minút až d chvíle, keď budu zemiaky mäkké.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára