1 šálku pohánkovej múky., 1 šálku pšeničnej múky., 2 PL sušených kvasníc.., 3 PL roztopeného masla., 2 vajcia., 2 PL kryštálového cukru., štipku soli., asi 3 šálky mlieka.,
Pohánkovú múku zmiešame s jednou šálkou mlieka. Ďalšiu šálku mlieka zohrejeme, pridáme do cesta a dobre premiešame. Keď cesto vychladne, primiešame doň suché droždie. Potom necháme cesto kysnúť, kým sa jeho objem nezdvojnásobí. Cesto vyšľaháme drevenou lyžicou a pridáme doň soľ a cukor. Do cesta pridáme žĺtko, roztopené maslo, pšeničnú múku a všetko dobre premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh ktorý pridáme do cesta. Podľa potreby prilejeme mlieko. Cesto opäť necháme kysnúť. Rozpálenú panvicu zľahka potrieme olejom alebo maslom a vylejeme na ňu iba toľko cesta, aby sa vytvorila čo najtenšia súvislá vrstva. Blin pečieme do zlatista na miernom ohni Potom ho obrátime a pečieme ešte asi 15 sekúnd. Hotové bliny ukladáme na tanier a udržiavame ich horúce, kým nedorobíme bliny zo zvyšného cesta. Podávame ich naukladané na seba.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára