16. októbra 2012

Parížske košíčky

130 g hladkej múky., 40 g práškového cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 100 g zmäknutého masla alebo margarínu., štipka soli., 1 KL citrónovej arómy Dr. Oetker., 
Náplň: 1 balíček parížskej šľahačky v prášku Dr. Oetker., 150 ml mlieka., 
Ozdobenie: zdobenie 4 druhy zlaté / strieborné Dr. Oetker.,
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, soľ, arómu a ručne vypracujeme dohladka. Ak sa cesto lepí, zľahka ho poprášime múkou a premiesime. Tenkú vrstvu cesta vtlačíme do formičiek až k okrajom a formičky poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečené košíčky necháme mierne vychladnúť na kuchynskej mriežke a vyklopíme. Na prípravu náplne ušľaháme s mliekom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme šľahačkou a košíčky ozdobíme. Podľa vlastnej fantázie ozdobíme zlatým a strieborným zdobením.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára