16. októbra 2012

Makovo marcipánová torta

4 vajcia., 100 g cukru., 100 g mletého maku., 100 hladkej múky., 50 g gustinu jemného kukuričného škrobu Dr. Oetker., 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 
Náplň: 200 g malinového džemu., 600 ml vychladenej smotany na šľahanie., 60 g cukru., 2 balíčky vanilínového cukru Dr. Oetker., 1 balíček želatínového stužovača Dr. Oetker., 100 ml vody.,
Obloženie: 1 balíček marcipánu Dr. Oetker., 1 zarovnaná PL malinového džemu.,
Na prípravu cesta šľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni asi 3 minúty do peny. Vmiešame mak. Múku zmiešame so škrobom a kypriacim práškom. Pridáme do vaječnej hmoty a krátko premiešame elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni. Cesto nalejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Okraj formy uvoľníme a korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku vyloženú papierom na pečenie. Odstránime papier, na ktorom sa korpus piekol a necháme vychladnúť. Korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Spodnú časť korpusu umiestnime na podnos a nasadíme očistený okraj formy. Na prípravu náplne ušľaháme smotanu s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na bale a ihneď vmiešame do šľahačky. 3/4 krému nanesieme na spodný korpus a uhladíme. Priložíme vrchný korpus a zľahka pritlačíme. Povrch torty potrieme zvyšným krémom. Tortu uložíme na 2 hodiny do chladničky. Na obloženie vyváľame marcipán do tvaru kruhu tak, aby sme pokryli celú tortu. Okraj formy uvoľníme a odstránime. Marcipán položíme na tortu a na bokoch mierne pritlačíme. Malinový džem naplníme do vrecka, odstrihneme malý rožtek a tortu ozdobíme. Uchovávame v chlade. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára