12. októbra 2012

Babičkin jablkový koláč

300 g polohrubej múky., 150 g práškového cukru., 1 balíček vanilínového cukru., Dr. Oetker., 200 g zmäknutého masla alebo margarínu., 2 vajcia., 1 balíček kypriaceho prásku do pečiva Dr. Oetker., 200 ml mlieka.,
Náplň: 1 kg jabĺk., 2 balíčky škoricového cukru Dr. Oetker.,
Na prípravu náplne jablká umyjeme, olúpeme a zmiešame so škoricovým cukrom. Na prípravu cesta ručne vypracujeme v mise z múky, cukru, vanilínového cukru a masla alebo margarínu mrveničku. Z mrveničky odoberieme asi 4 vrchovaté polievkové lyžice, ktoré odložíme bokom a do zvyšku zmesi pridáme vajca, kypriaci prášok a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vymiešame dohladka. Cesto rozotrieme na mastený a múkou vysypaný plech. Na vrch poukladáme jablká a posypeme mrveničkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečený koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára