300 g hladkej múky., 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 80 g práškového cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 1 balíček škoricového cukru Dr. Oetker., štipku soli., 1/2 KL mandľovej arómy Dr. Oetker., 11 vajce., 200 g zmäknutého masla alebo margarínu., 1 balíček marcipánu Dr. Oetker., 1 zarovnaná PL kakaa.,
Potretie a ozdobenie: 2 PL medu., 50 g nasekaných lúpaných mandlí.,
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor, škoricový cukor, soľ, arómu, vajce a maslo alebo margarín. Marcipán nastrúhame, pridáme do zmesi a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na dva diely a jeden diel premiesime s kakaom. Zo svetlého cesta vyvaľkáme plát s rozmermi asi 30 x 30 cm a odložíme bokom. Z tmavého cesta vyvaľkáme plát s rozmermi 30 x 34 cm. Povrch tmavého cesta potrieme medom a prikryjeme plátom svetlého cesta. Kratšou stranou stočíme do rolády. Na hodinu uložíme do chladničky. Roládu nakrájame na plátky s hrúbkou asi 3 mm. Plátky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme mandľami, ktoré vtlačíme do cesta. Vložíme do predhiratej rúry a pečieme. Upečené špirálky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára