25. októbra 2012

Kávová torta

5 vajec., 1/2 hrnčeka práškového cukru., 1/3 hrnčeka hrubej múky., 1/4 hrnčeka zomletých orechov., 1 PL kakaa., 1 KL mletej kávy.,
Plnka: 1/2 hrnčeka mlieka., 1/2 hrnčeka vody., 1 KL kávy., 1/2 hrnčeka práškového cukru., 1/2 hrnčeka masla., 1 PL múky., 
Z bielkov a cukru ušľaháme sneh, pridáme žĺtky, múku. orechy, kávu a kakao. Cesto dáme do formy a upečieme. Korpus prekrojíme na 3 pláty, naplníme plnkou a necháme stuhnúť. Vrch môžeme ozdobiť zvyškom plnky. 
Plnka: Zomletú kávu zalejeme vriacou vodou. Polovicu cukru necháme skaramelizovať, zalejeme precedeným kávovým vývarom, prilejeme mlieko s múkou a uvaríme kašu. Maslo vymiešame s druhou polovicou cukru, pridáme kašu a vymiešame.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára