500 g polohrubej múky., 1 balíček sušeného droždia Dr. Oetker., štipka soli., 100 g práškového cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 125 g rozpusteného masla alebo margarínu., 3 žĺtky., 1 KL rumovej arómy Dr. Oetker., 200 ml vlažného mlieka.,
Náplň: 250 g polotučného tvarohu., 30 g práškového cukru., 1 balíček vanilkového cukru Dr. Oetker., nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna., 1 balíček (á 40 g) zlatého klasu Dr. Oetker., 1 KL rumovej arómy Dr. Oetker., 1 vajce., 250 g hotovej makovej náplne., 200 g slivkového lekváru., 1 balíček škoricového cukru Dr. Oetker., 1 KL rumovej arómy Dr. Oetker.,
Potretie: 1 vajce.,
Na prípravu cesta dôkladne zmiešame v mise múku s droždím. Pridáme soľ, cukor, vanilínový cukor, rozpustené vychladnuté maslo alebo margarín, žĺtky, arómu a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vypracujeme dohladka. Cesto zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto asi na 30 minút kysnúť. Na prípravu náplne zmiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru, zlatý klas, arómu a vajce. Všetko vymiešame dohladka. Makovú náplň pripravíme podľa návodu. Slivkový lekvár zmiešame so škoricovým cukrom a arómou. Vykysnuté cesto rozdelíme na deväť dielov. Z každého dielu na pomúčenej pracovnej ploche vytvoríme bochníček, z ktorého na plechu vyloženom papierom na pečenie ručne vytvarujeme koláče. Naplníme podľa vlastnej fantázie tromi náplňami. Okraje potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a necháme ešte 20 minút kysnúť. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečené koláče necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára