10. októbra 2012

Cícerová polievka

120 g cícera., 120 g jačmenných krúp., 100 g cibule., 60 g slaniny., 12 ks sušených sliviek., 4 KL ľanového oleja., 1 PL kuracieho vývaru., 1 PL jablkového octu., 
Umytý cícer s krúpami zalejeme vodou, necháme 24 hodín stáť, potom scedíme a opláchneme. Cícer s krúpami vložíme do vriacej vody, pridáme kurací vývar a necháme 30 minút variť. Slaninu nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno, dáme na panvicu a jemne opražíme. Zmes následne pridáme do polievky. Do extra nádoby dáme 100 ml vody, v ktorej necháme nasiaknuť slivky. Potom ich prepasírujeme, zmiešame s octom a olejom a pridáme do teplej polievky. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára