500 ml mlieka., 2 PL masla., 1 stredne veľký karfiol., 1 syr s bielou plesňou., 1 PL hladkej múky., 1/2 kocky slepačieho bujónu., 1/2 farebnej papriky., drvenú rascu., soľ.,
V osolenej vode uvaríme karfiol. V hrnci urobíme z masla a múky riedku zápražku, do ktorej ihneď pridáme nadrobno postrúhaný syr. Postupne prilievame mlieko a zmes neustále miešame, aby sa syr rozpustil a nepripálil na dne hrnca. Hustú omáčku necháme zovrieť, ochutíme rascou, rozdrobeným bujónom, nadrobno nasekanou paprikou a trochou vývaru z karfiolu. Uvarený karfiol rozdelíme na drobnejšie hlavičky, poukladáme na taniere a polejeme omáčkou. Ako prílohu podávame zemiaky, alebo tmavý chlieb.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára