26. októbra 2012

Klobásový guláš

6 klobás., 250 ml mäsového vývaru., 250 ml smotany na šľahanie., 200 g sterilizovanej kukurice., 2 PL kečupu., 2 KL horčice., 1 PL masla., 1 PL hladkej múky., mleté čierne korenie., soľ.,
Umytý pór a klobásu nakrájame na menšie kolieska. Kukuricu zlejeme a necháme odkvapkať. Vo väčšom hrnci rozpustíme maslo, na ktorom prudko opečieme múku. Zalejeme vývarom, smotanou, rozšľaháme a necháme zovrieť. Potom znížime teplotu a na miernom ohni za občasného miešania varíme 10 minút. Následne polievku dochutíme horčicou, kečupom, korením a soľou. Na záver pridáme pór, kukuricu, klobásu, premiešame a necháme krátko povariť. Podávame s čerstvým chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára