11. októbra 2012

Sobášnica

500 g farebnej fazule., 500 g kyslej kapusty., 250 ml smotany na varenie., 6 ks celého čierneho korenia., 4 zemiaky., 2 strúčiky cesnaku., 2 PL hladkej múky., 1 cibuľa., olej na praženie., soľ.,
Fazuľu namočíme do vody a necháme počas noci odstáť. Potom ju s čiernym korením uvaríme domäkka. Prepláchnutú kyslú kapustu a ošúpané, na kocky nakrájané zemiaky uvaríme v extra hrncoch. Vo väčšej nádobe zmiešame uvarenú fazuľu, zemiaky a kapustu, ktorú  dochutíme roztlačeným cesnakom a soľou. Očistíme cibuľu, nadrobno pokrájame, opražíme na oleji a pridáme do kapustovej zmesi. V smotane rozhabarkujeme hladkú múku, vlejeme do polievky a prevaríme. Podávame s čerstvým chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára