16. októbra 2012

Orieškové slimáky

400 g hladkej múky., 1 balíček marcipánu Dr. Oetker., 125 g zmäknutého masla alebo margarínu., 1 vajce., 100 g tekutého medu., 1 KL rumovej arómy Dr. Oetker., 1 balíček škoricového cukru Dr. Oetker., 150 ml vlažného mlieka., 
Náplň: 100 g hrozienok., 2 PL rumu., 1 balíček marcipánu Dr. Oetker., 4 zarovnané PL marhuľového džemu., 100 g sekaných vlašských orechov.
Poleva: 1 balíček polevy svetlej Dr. Oetker.,
Na prípravu náplne namočíme hrozienka do rumu asi na dve hodiny. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, med, arómu, škoricový cukor a vlažné mlieko. Ručne vypracujeme dohladka. Cesto zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 50 minút. Marcipán poprášime múkou a na pomúčenej doske ešte krátko premiesime. Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik (30 x 40 cm) a potrieme marcipánovou náplňou. Náplň rovnomerne posypeme hrozienkami a orieškami. Cesto zarolujeme, rozkrájame na plátky hrubé asi 2 cm a poukladáme na poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi jednotlivými plátkami necháme dostatočnú medzeru. Plátky zakryjeme a dáme ešte raz na teplé miesto asi na 15 minút. kysnúť. Vložíme po do predhriatej rúry a pečieme. Upečené slimáky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Na prípravu polevy rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Slimáky polevou ozdobíme a necháme stuhnúť.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára