16. októbra 2012

Slávnostné jablkové tiramisu

240 g medových plátov., 6 PL jablkovej šťavy., 
Jablková náplň: 130 g hrozienok., 50 ml rumu., 800 g jabĺk., 100 g cukru., 1 KL citrónovej arómy Dr. Oetker., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 1 balíček (á 40 g) zlatého klasu Dr. Oetker., 100 ml jablkovej šťavy., 2 balíčky škoricového cukru Dr. Oetker., 50 g mandľových hranolčekov.,
Tvarohová náplň: 400 g nátierkového masla bez príchute., 500 g nízkotučného tvarohu., 2 balíčky vanilkového cukru Dr. Oetker.,
Mandľový krokant: 3 PL cukru., 50 g mandľových hranolčekov.,
Na prípravu náplne namočíme hrozienka na 2 hodiny do rumu. Jablká umyjeme, olúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na malé kocky a podusíme s cukrom, arómou a vanilínovým cukrom asi 5 minút. Zlatý klas rozmiešame v jablkovej šťave, pridáme k poduseným jablkám a krátko povaríme. Hrniec odstavíme zo sporáka. Pridáme hrozienka, škoricový cukor a mandle. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Na prípravu tvarohovej náplne ručne vymiešame nátierkové maslo, tvaroh a vanilkový cukor dohladka. Na prípravu korpusu vyložíme dno formy alebo plechu medovými plátmi a pokropíme jablkovou šťavou. Jablkovú náplň rovnomerne nanesieme na medové pláty. Na jablkovú náplň rozotrieme tvarohovú náplň. Múčnik uložíme minimálne na 4 hodiny do chladničky, najlepšie však cez noc. Na prípravu krokantu necháme za stáleho miešania na miernom ohni skaramelizovať cukor do medovej farby. Odstavíme zo sporáka a vmiešame mandle, Krokant vysypeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť a stvrdnúť. Tvrdý krokant zakryjeme papierom na pečenie a váľkom podrvíme na malé kúsky. Tiramisu pred podávaním ozdobíme krokantom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára