15. októbra 2012

Čokoládovo marcipánové toliare

200 g hladkej múky., 75 g gustinu jemného kukuričného škrobu., 100 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 50 g mletých mandlí., 175 g zmäknutého masla alebo margarínu., 1 vajce.,
Náplň: 1 balíček polevy tmavej Dr. Oetker., 1 balíček marcipánu Dr. Oetker., 100 g zmäknutého masla., 
Ozdobenie: 1 balíček polevy svetlej Dr. Oetker., 1 balíček polevy tmavej Dr. Oetker.,
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku a škrob. Pridáme cukor, vanilínový cukor, mandle, maslo alebo margarín a vajce. Ručne vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou asi 0,5 cm Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečené kolieska necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Na prípravu náplne rozpustíme polevu podľa návodu na obale.  Marcipán nastrúhame a ručne vymiešame s polevou a maslom. Vždy dve kolieska zlepujeme 1 kávovou lyžičkou náplne. prikladáme k sebe spodnou stranou. Tmavú a svetlú polevu pripravíme oddelene podľa návodu na obale. Zlepené kolieska v poleve namáčame, prípadne plevu potierame a špáradlom vytvárame v poleve vzory. 

1 komentár: