120 g hladkej múky., 80 g masla., soľ., 500 g póru., 1 strúčik cesnaku., 2 PL oleja., 2 jablká., 2 PL citrónovej šťavy., 100 g plátkov anglickej slaniny., 3 vajcia., 200 ml smotany na šľahanie., 100 g taveného syra so šunkou., mleté čierne korenie., majorán., tuk.,
Múku preosejeme na dosku, pridáme mäkké maslo, 2 PL vody., 1/2 KL soli a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade asi 30 minút. Medzitým očistíme pór a nakrájame ho na kolieska. Cesnak ošúpeme a nasekáme. V panvici rozpálime olej a pór s cesnakom orestujeme. Jablká umyjeme, odstránime jadrá a dužinu nakrájame na mesiačiky, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou. Koláčovú formu vymastíme tukom. Z cesta vyvaľkáme placku, dáme ju do formy a niekoľkokrát prepichneme. Pečieme pri 200 stupňov C asi 10 minút. Potom korpus vyberieme, odložíme slaninou, pórom a jablkami. V mise vyšľaháme vajcia so smotanou a pridáme syr. Osolíme, okoreníme a ochutíme majoránom. Zmes nalejeme na koláč a dopečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára