26. októbra 2012

Rýchly domáci jablčník

3 vajcia., 250 g kryštálového cukru., 250 ml smotany na šľahanie., 500 g polohrubej múky., 1 kypriaci prášok do pečiva., tuk a hrubá muka na plech., 
Náplň: 1 kg jabĺk., 2 balíčky škoricového cukru.,  
Mrvenička: 100 g polohrubej múky., 80 g práškového cukru., 100 g masla., 
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Za stáleho šľahania prilejeme smotanu. Potom vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Hotové cesto rozotrieme na plech s vyšším okrajom, ktorý sme vymazali tukom a vysypali hrubou múkou. Jablká ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky. Rozložíme ich nna cesto a posypeme škoricovým cukrom. Z múky, cukru a masla pripravíme mrveničku, ktorou posypeme povrch koláča. Koláč pečieme v rúre 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť v pekáči a potom nakrájame na porcie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára