16 kreviet., 2 jarné cibuľky., 1 pomaranč., 5 PL olivového oleja., 2 PL vínneho octu, šalát na zdobenie.,
Najskôr nakrájame polovicu pomaranča na menšie mesiačiky a druhú polovicu vytlačíme do misky. K šťave pridáme cibuľky nakrájané na kolieska, ocot, olej, nasekanú petržlenovú vňať a dôkladne premiešame. veľké neolúpané krevety vložíme do pripravenej marinády a necháme odležať aspoň 3 hodiny. Potom špajdle striedavo ponapichujeme marinované krevety s kúskami pomarančov. Dbajme na to, aby na koncoch špajdlí boli vždy krevety Takto pripravené špízy pokvapkáme zvyšnou marinádou a necháme asi hodinu odležať. Potom ich grilujeme za občasného otáčania asi 5 minút. Podávame s bielym pečivom. Môžeme dozdobiť šalátom a kúskami pomaranča nakrájaného na kolieska.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára