400 g širokých cestovín., 1 cbuľu., 1 PL masla., 1 PL múky., 375 ml mlieka., 50 g gruyérskeho syra., 50 g goudy., 50 g parmezánu., soľ., čierne korene., nastrúhaný muškátový oriešok., 1 PL lístkov tymiánu.,
Cestoviny uvaríme vo vriacej a osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na veľmi dorobné kocky. V hrnci rozpálime maslo a cibuľu na ňom dosklovia opražíme. Zaprášime múkou, speníme, podlejeme mliekom a dobre premiešame. Za občasného miešania povaríme eše 5 minút na miernom ohni. Gruyérsky syr, goudu a 0 g parmezánu najemno nastrúhame, pridáme do omáčky a na miernom ohni za stáleho miešania necháme roztopiť. Osolíme, dobre okoreníme čiernym mletým korením a muškátovým orieškom. Cestoviny premiešame so syrouvou omáčkou, posypeme zvyšným parmezánom a ozdobíme lístkami tymianu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára