600 g hovädzieho mäsa., 3 mrkvy., 2 petržleny., 1 kaleráb., 1/2 zeleru., 2 cibule., 1 PL octu., 1 bobkový list., mleté čierne korenie., 2 PL oleja., 1 PL cukru., 50 ml červeného vína., 500 ml smotany na varenie.,
Mäso prešpikujeme slaninou. Mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler a jednu cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a dáme do hrnca. Prilejeme 1 a 1/2 litra vody, ocot, korenie a bobkový list. Povaríme, mäso vložíme do vychladeného nálevu a necháme jeden deň odležať v chladničke. Zvyšnú cibuľu nakrájame a opražíme. Naložené mäso opečieme na cibuľke a následne ho dáme na pekáč. Pridáme scedenú zeleninu (nálev si necháme). V rúre pečieme asi hodinu. Podlievame nálevom. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Zeleninu a výpek rozmixujeme. V hrnci rozpustíme cukor na svetlý karamel a prilejeme zvyšný nálev. Pridáme rozmixovanú zeleninu, červené víno a asi 10 minút povaríme. Potom prilejeme smotanu a ešte chvíľu necháme povariť. na miernom ohni. Podávame s knedľou poliate omáčkou a ozdobíme citrónom a bylinkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára