75 g strúhaného syra., 4 veľké zemiaky., 2 PL olivového oleja., 1 konzervu paradajok., 1 cibuľu., 1 čili papričku., 1 jarnú cibuľku., 1 strúčik cesnaku., koriander., cukor., soľ.,
Zemiaky umyjeme, poukladáme na rošt, a vložíme do rúry a pečieme pri 230 stupňoch C asi 1 hodinu. Medzitým ošúpeme cibuľu, ktorú pokrájame na kocky. Čili papričku rozpolíme a zbavíme jadierok. Papričku aj koriander najemno nakrájame. V panvici rozohrejeme olej, vložíme cibuľu, čili a pri nízkej teplote pražíme. Pridáme koriander a paradajky. Omáčku varíme pri vysokej teplote do zhustnutia. Následne ju osolíme a osladíme. Mladú cibuľku očistíme a pokrájame na kolieska. Cesnak ošúpeme, posekáme najemno a zmiešame zo zvyšným olejom. Zemiaky pozdĺžne pokrájame na štvrtiny a vnútrajšky vydlabeme tak, aby steny boli hrubé asi 1 cm. Potom ich dáme na plech, potrieme cesnakovým olejom a pečieme asi 12 minút. Po vybratí z rúry posypeme zemiakové lodičky syrom, mladou cibuľkou a polejeme omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára