28. decembra 2018

Hovädzie filé v lístkovom ceste

750 g hovädzieho filé., soľ., mleté čierne korenie., 25 g tuku., malú cibuľu., 230 g sterilizovaných šampiňónov., 150 g rajčiakov., hladká múka., 3 PL sherry., kocka mäsového bujónu., lístkov cesto., žĺtok
Mäso osolíme, okoreníme, prudko zo všetkých strán opečieme na rozohriatom tuku a odložíme. Posekanú cibuľku a nakrájané šampiňóny podusíme vo výpeku. Pridáme ošúpané a zrniek zbavené rajčiaky nakrájané na kocky, zmes osolíme, okoreníme, ochutíme rozdrobenou kockou instantného mäsového bujónu, poprášime trochou múky. Pokvapkáme sherry a udusíme. Potom necháme vychladnúť. Rozmrazené lístkové cesto rozvaľkáme a kúsok si odložíme na zdobenie. Na plát cesta navrstvíme šampiňónovú zmes, do prostriedku položíme mäso. Okraje cesta potrieme bielkom, cesto nad mäsom spojíme a okraje pritlačíme. Preložíme na plech opláchnutý studenou vodou, potrieme žĺtkom a popicháme drievkom. Zo zvyšku cesta nakrájame pásiky alebo rozmanité vianočné tvary a filé ozdobíme Upečieme v horúcej rúre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára