20. decembra 2018

Teľacie rezne v smotanovej omáčke

250 g mrazeného špenátu., 4 rajčiaky., KL strúhaného syra., 2 jablká., KL cukru., 8 teľacích rezňov., hladká múka., 2 PL Ságy vita., 2 cibule., pohár sladkej smotany., ½ šálky suchého bieleho vína., 3 PL instantného hovädzieho vývaru
Špenát krátko povaríme, zahustíme a ochutíme. Rajčiaky ponoríme do vriacej vody, ošúpeme, dreň vyberieme lyžičkou a potom rajčiaky naplníme špenátom a posypeme strúhaným syrom. Jablká ošúpeme, nakrájame na štvrťky, jadrovník vykrojíme a posypeme cukrom. Rajčiaky a jablká opečieme na grile alebo v rúre na rošte dozlatista. Rezne posolíme,okoreníme, poprášime hladkou múkou a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Potom ich vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku podusíme nadrobno posekanú cibuľu, zalejeme smotanou a vínom, dochutíme instantným vývarom a ešte raz prevaríme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára