28. decembra 2018

Rybie filé v bylinkovej omáčke

4 plátky rybieho filé., 50 g masla., 0,25 l sladkej smotany., 2 citróny., PL posekanej trebuľkovej vňate., PL posekanej estragónovej vňate., PL posekanej pažítky., 200 g špenátu., soľ., mleté čierne korenie
Vo väčšej teflónovej panvici rozpustíme 20 g masla a filé z oboch strán opečte dozlata. V menšej rajnici zohrejte smotanu alebo tvaroh a posypte bylinkovými koreninami. Z citróna postrúhajte kôru a vytlačte šťavu. Potom vlejte do rajnice a dobre premiešajte. V panvici rozpustite zvyšné maslo a vložte doň špenát na 2 až 3 minúty. Rybie filé rozdeľte do nahriatych tanierov, zalejte bylinkovou omáčkou a ako prílohu servírujte špenát.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára