27. decembra 2018

Šľahačkové rožteky

500 g hladkej múky., 2,5 dl šľahačkovej smotany., 250 g palmarínu., 60 g práškového cukru., lekvár., práškový cukor zmiešaný s vanilínovým cukrom
Múku, cukor, postrúhaný palmarín a smotanu spolu vymiešame na hladké cesto. Rozdelíme ho na 8 častí. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu a rozdelíme na 8 trojuholníkov na hrubší koniec cesta dáme lekvár a zvinieme do tvaru rožka. Uložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým cukrom. Môžeme poliať ľubovoľnou polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára