28. decembra 2018

Novoročná husárska roláda

1 kg chudšieho bravčového bôčika bez kostí., 250 g hovädzieho mäsa., 200 g mäkkej salámy., 30 g cibule., 2 strúčiky cesnaku., KL mletej sladkej papriky., mleté čierne korenie., mletá rasca., KL hladkej múky., soľ
Bôčik rozrežeme vodorovne tak, aby vznikol väčší plát. Vyklepeme ho, osolíme a okoreníme. Hovädzie mäso pomelieme spolu s cibuľou a cesnakom. Do mletého mäsa pridáme salámu nakrájanú na kocôčky, ochutíme soľou, rascou, korením a paprikou. Masu dobre premiešame a potom ju rovnomerne rozotrieme na plát bôčika. Zvinieme a zviažeme kuchynskou niťou. Závin vložíme do pomasteného pekáča, podlejeme trochou vody a pomaly upečieme. Šťavu zahustíme múkou a zriedime vodou. Roládu podávame nakrájanú na plátky a poliatu omáčkou.
Naša rada: Plnku môžete obmieňať tak, že do nej pridáte rozličnú dusenú zeleninu. Roládu môžete podávať teplú s prílohami alebo ako súčasť studeného bufetu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára