28. decembra 2018

Hydinová paštéta

1100 g grilovaného kurčaťa., 500 g hydinovej pečienky., 100 g cibule., 40 g masla., tymian., soľ., čierne korenie., mletý koriander., 6 PL vína., 200 g šľahačky., 50 g pistácií., 50 g vlašských orechov., bobkový list
Z kurčaťa stiahneme kožu, vykostíme ho a pokrájame na kúsočky. Cibuľu a pečienku pokrájame a opražíme na masle. Okoreníme, smažíme asi 3 minúty, potom osolíme, zalejeme vínom a odstavíme. Mäso a pečienku i so šťavou 2x najemno pomelieme na mäsovom mlynčeku. Zmiešame so šľahačkou, nasekanými pistáciami a vlašskými orechami. Paštétu naplníme formu a odložíme do chladu. Ozdobíme bobkovými listami a orechami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára