19. decembra 2018

Králik na cesnaku a rozmaríne

2 chrbty z králika nakrájané na kúsky., 20 čiernych olív., 8 strúčikov cesnaku., 25 cl paradajkového pretlaku., 6 PL oleja., 2 vetvičky čerstvého rozmarínu., soľ., korenie
Strúčiky cesnaku očistíme a ponecháme v celku. V hrnci zohrejeme 4 PL oleja, pridáme kúsky zajaca a opekáme na prudšom ohni, pričom stále mäso otáčame, miešame, aby bolo opečené rovnomerne zo všetkých strán. Mäso necháme odkvapkať, hrniec opláchneme a utrieme. Do hrnca dáme zvyšok oleja, zohrejeme ho , pridáme mäso, strúčiky cesnaku, rozmarín, paradajkový pretlak, olivy. Osolíme, okoreníme, podlejeme malým pohárom vody a pomiešame. Hrniec prikryjeme a necháme dusiť asi 20 minút. Jedlo podávame teplé. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára