29. decembra 2018

Kysnuté knedle s makom

30 g droždia., 2 KL cukru., 1/8 l vlažného mlieka., 500 g hrubej múky., 2 vajcia., 3 PL cukru., ½ KL soli., 100 g zmäknutého masla., postrúhaná citrónová kôra., 200 g slivkového lekváru., 2 PL rumu., škorica., 200 g zomletého maku., 100 g práškového cukru., 200 g roztopeného masla
V malom množstve mlieka rozmiešame droždie s cukrom a posypeme trochou múky. Po 15 minútach preosiatu múku zmiešame s kváskom, cukrom, soľou, citrónovou kôrou a zvyšným mliekom. Vypracované cesto necháme kysnúť asi hodinu. Slivkový lekvár zmiešame s rumom a škoricou. Vykysnuté cesto rozkrájame na 20 plátkov s priemerom 5 cm a na každý dáme KL slivkového lekváru. Vytvarujeme guľky a prikryté necháme kysnúť ešte 20 minút. Dostatočné množstvo osolenej vody uvedieme do varu. Knedle varíme pri nízkej teplote 12 minút. Podávame ich poliate maslom a posypané pomletým makom a práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára