20. decembra 2018

Vajcový rôsol so špargľou

2 balíčky bielej želatíny., ½ l hydinového vývaru., 2 kalíšky suchého sherry., PL sekanej bylinkovej zmesi., 4 natvrdo uvarené vajcia., 400 g uvarených špargľových hlavičiek., 4 vetvičky petržlenovej vňate
Podľa návodu pripravíme želatínu, no vodu nahradíme vývarom. Do horúcej želatíny pridáme sherry a posekané bylinky. Do štyroch formičiek nalejeme trochu želatíny a pohybujeme ňou tak, aby pokryla celý vnútrajšok. Necháme stuhnúť v chladničke. Vajcia obielime a pokrájame na plátky. Na stuhnuté želé položíme kúsky petržlenovej vňate a plátky vajcia. Na vajce kladieme hlavičky špargle a povrch zalejeme želatínou. Dáme do chladničky stuhnúť asi na tri hodiny. Rôsolové formičky vyklopíme a podávame ozdobené plátkom rajčiaka a petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára