20. decembra 2018

Vaječný likér

6 rozšľahaných vajec., 500 ml mlieka., 80 g cukru., 2 – 4 PL svetlého rumu., 2 – 4 PL bourbonu., KL vanilky., 250 ml šľahačky., 2 PL cukru., strúhaný muškátový oriešok
Vajcia, mlieko a cukor povarte vo veľkom , ťažkom hrnci pri strednej teplote, za stáleho miešania, až kým sa zmes začne lepiť na opak lyžice. Hrniec ponorte na 1 – 2 minúty do ľadovej vody: zmes stále miešajte. Pridajte rum, bourbon, vanilku a na 4 – 24 hodín odložte do chladničky. Zmes nalejte do nádoby na bowle a primiešajte šľahačku vyšľahanú s cukrom do polotuha. Vaječný likér posypte muškátovým orieškom a ihneď podávajte.
Vaječný čokoládový likér
Pri príprave postupujte, ako pri vaječnom likéri, no pred vychladením pridajte ešte 60 – 80 ml sirupu s čokoládovou príchuťou.
Vaječný nealkoholický likér
Postupne ako predtým, nepridávajte však rum a bourbon, ale množstvo mlieka zvýšte na 560 – 625 ml.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára